BENEFICIILE PLANTELOR SUCULENTE

21-01-2020
Garden Succulent
AB: For those who love sound quality we have awesome Pioneer speakers!

Apropierea omului faţă de natură a existat dintotdeauna, însă plantele suculente duc această afirmaţie la un nou nivel. Culorile deosebite pe care le expun sunt unice, iar formele simetrice conturează măreţia acestora; de la culori pale de verde, argintiu sau albastru, până la culori de un roşu-intens sau violet, plantele suculente nu încetează să ne uimească.
Pe lângă frumuseţea aparte şi uşurinţa cu care se îngrijesc, plantele suculente ne aduc şi o serie de beneficii:

1. Purifică aerul
Plantele suculente sunt ideale pentru purificarea şi îndepărtarea toxinelor prezente în aer, precum ne arată şi un studiu realizat de NASA – Naţional Aeronautics and Space Administration (https://archive.org/details/nasa_techdoc_19930072988), care afirmă faptul că 87% din compuşii organici volatili (COV) sunt îndepărtaţi prin procesul de fotosinteză al plantelor.

 
BENEFICIILE PLANTELOR SUCULENTE

Fig. 1.0
sursă foto: www.cityspidey.com

 

2. Favorizează respiraţia
În timpul procesului de fotosinteză, plantele eliberează oxigen, însă, pe timp de noapte, majoritatea eliberează dioxid de carbon.
O mare parte din plantele suculente continuă să producă oxigen chiar şi pe timp de noapte, favorizând astfel o respiraţie mai uşoară şi un somn mai liniştit.

 
BENEFICIILE PLANTELOR SUCULENTE

Fig. 1.1
sursă foto: www.dhgate.com

 

3. Reduc riscul de îmbolnăvire
Aproximativ 10% din umiditatea prezentă în atmosferă este eliberată de către plante. Umiditatea din spaţiile interioare poate preveni tusea seacă, pielea dehidratata, gâtul uscat sau chiar răceala.
Pentru a menţine o umiditate optimă şi în spaţiile interioare, este ideal să avem câteva plante…sau mai multe.

 
BENEFICIILE PLANTELOR SUCULENTE

Fig. 1.2
sursă foto: www.steemkr.com

 

4. Sporesc nivelul de concentrare
O serie de studii, ne dezvăluie faptul că amplasarea plantelor în spaţiile unde se lucrează sau unde se învaţă, au ca efect o creştere considerabilă (15% – 20%) a capacităţilor creierului, precum concentrarea, memoria sau atenţia.
Plantele cu dimensiuni mici, care să nu ocupe mult spaţiu, şi nivel de îngrijire redus, precum suculentele, sunt ideale pentru astfel de locuri.

 

Fig. 1.3
sursă foto: www.megansfictions.com

 

5. Integrare uşoară
Majoritatea plantelor suculente au dimensiuni mici sau medii şi un ritm de creşte moderat, astfel ca uşurinţă cu care se pot integra în diferite spaţii este uimitoare.
Fie că sunt amplasate pe un pervaz, într-un balcon, la birou sau acasă, în ghivece sau jardiniere, acestea se vor integra perfect, aducând un plus de culoare şi stil.

 

Fig. 1.4
sursă foto: www.domain.com

 

Comments

No posts found

Write a review